Samskabelse i Københavns Kommune
cph:learning og RETHNK Collaboration Lab har netop afholdt en samskabelsesworkshop for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune. På workshoppen samskabte deltagerne 10 konkrete indsatser, der skal hjælpe med at skabe en Røgfri Generation i Københavns Kommune. Eksperter fra styrelser, foreninger og institutioner arbejdede kreativt og mødte en stor målgruppe af unge rygere/ikke rygere, som hjalp med at kvalificere de samskabte indsatser.
cph:learning havde udviklet samskabelsesmetoden og samskabelsesværktøjerne, mens RETHNK Collaboration Lab stillede de fysiske faciliteter til rådighed. Workshoppen blev holdt i Kulturhuset på Islands Brygge i København.
Ideen bag samskabelse er klar. Gennem samskabelse sikres at problemet fortolkes af interessenterne og kommunen i fællesskab, og løsningen konstueres af interessenterne og kommunen i fællesskab. Dermed bidrager både interessenterne og kommunen til samskabelse af et fælles tredje, som rækker ud over kommunens veldefinerede kompetence- og ressortområder. Dermed bliver løsningerne mere levedygtige. Og der spares både tid og penge ved at inddrage interessenter fra starten af et projekt.
En samskabelsesworkshop er derfor en god og effektiv kick-off aktivitet, inden et større projekt sættes igang. Som her i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, hvor de på 4 timer fik samskabt og evalueret 10 nye indsatser til at skabe en Røgfri Generation. Et godt udgangspunkt at arbejde konkret videre med sammen med interessenterne.
Ring til Anne Hørsted Lejbach for yderligere information om dine muligheder for at booke en cph:learning samskabelsesworkshop: 26 19 99 33.